Θεοεγκατάλειψη

Από τη διδασκαλία του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη


Σταθμός όμως για όλη την Όρθοδοξία ήταν η κυκλοφορία του βιβλίου στην Ελληνική γλώσσα το 1973, από τις εκδόσεις "Ορθόδοξη Κυψέλη" στη Θεσσαλονίκη. Το 1974 έπεσε στα χέρια μου αυτή η έκδοση, την οποία είχε χρηματοδοτήσει ο αείμνηστος Αρχιμ. Παύλος Μαντζουράνης, υποτακτικός του Γέροντα Σωφρονίου και συμπατριώτης μου από τη Μυτιλήνη.

Τότε άκουσα από τον Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης π. Αυγουστίνο, ότι "αυτό είναι το πιο σπουδαίο βιβλίο, που έχει γραφτεί τα τελευταία εκατό χρόνια".

Από τότε με συνοδεύει αυτό το βιβλίο σ' όλη την ιερατική μου ζωή και προσπαθώ να διεισδύσω στο βαθύ περιεχόμενό του. Κάθε φορά που το μελετώ βρίσκω καινούργια μηνύματα και είναι σαν να το διαβάζω για πρώτη φορά. Συχνά χρησιμοποιώ τον Άγιο Σιλουανό στα κηρύγματά μου και σε ακροατήρια με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Θεωρώ, ότι αυτή τη στιγμή η Θεολογία του Αγίου Σιλουανού είναι, ό,τι πιο προχωρημένο θεολογικά στην Ορθοδοξία, που μπορεί να μιλήσει στον σύγχρονο άνθρωπο.

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέροντας Σωφρόνιος θέλουν πολλή μελέτη ακόμη, για να αξιοποιηθούν.

Οι ομιλίες δημοσιεύονται στο μικρό αυτό πόνημα, για να γνωστοποιηθεί ο Άγιος στο σύγχρονο κόσμο και να γλυκάνει η ζωή μας. ...


(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

 

Σελίδες βιβλίου: 115

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Θεοεγκατάλειψη

  • Κωδικός Προϊόντος: 5212
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 7,50€

Ετικέτες: Βιβλία